PuurZee_LOGO_blauw

Top visspecialiteiten restaurant, door Imko Binnerts

Een restaurant kan er alleen maar toe doen als er sprake is van een heldere filosofie. En daar is bij PUUR ZEE geen enkele twijfel over. Al vanaf Imko’s tijd als Executive Chef bij Hotel de L’Europe in Amsterdam wordt hij geroemd om zijn visgerechten. Zijn grote liefde voor vis had een ‘voorlopig hoogtepunt’ met het verkrijgen van de Michelinster bij Imko’s in IJmuiden.

Maar de tijd staat niet stil. Na het succesvolle Vis & Ko in Haarlem hebben Imko en Cathy besloten om terug te gaan naar waar hun beider hart ligt…

Het met veel liefde, gastronomisch koken met de allermooiste ingrediënten uit de zee, werken met de mooiste groenten van de veiling, mooi biologisch brood van Oscar en super lekkere, veelal Bio wijnen die goed bij de keuken passen. Dat is PUUR ZEE.

Seafood Experience

Gun uzelf de tijd om heerlijk te genieten van de Seafood Experience”. Een menu met 4 tot 7 gerechten omlijst met heerlijke amuses die u even het echte zeegevoel geven. Licht verteerbaar, sprankelend en vooral heel lekker! Kom dus ook genieten van zo’n smaakvolle en ontspannen beleving. Bij mooi weer drinkt u nog een heerlijk kopje koffie na op ons fijne tuinterras.

Ervaar het zelf

Wilt u onze visspecialiteiten zelf ervaren? Of wilt u van onze locatie gebruik maken voor een zakelijke bijeenkomst of familiereünie? Alles is mogelijk. Onze tuinterrassen zijn bij zonnig weer geopend en op minder mooie dagen geniet u in het visrestaurant en in de visbistro en bar. Reserveer meteen, of bel voor meer informatie over onze arrangementen.

Een keertje voorproeven?
Onder deskundige leiding van Cathy Moerdijk, kunt u bij PUUR ZEE iedere zondag vanaf 15.00 uur genieten van een High Wine. Bij mooi weer uiteraard op een van onze riante tuinterrassen. Komt u liever lunchen of dineren? Cathy zorgt dat er passende en verrassende wijnen geserveerd worden bij alle gerechten. Benieuwd? Reserveer nu.

Seafood Experience Menu

 

Ontvangst aan Zee
Cakeje prei en Cantabrico ansjovis / Parmezaanstengel
 
Amuses
sushi Hollandse nieuwe / Hollandse garnaal / spicy makreel
 
Salade Niçoise 2019
tonijn / haricots verts / scharreleitje / honingtomaat / kropsla / olijven
 
Zeebaars
shii take / gember / wonton

 

Jakobsschelpen
aardpeer / eekhoorntjesbrood à la Bordelaise
 
Pomme “Tzarine” 
Baeri Kaviaar / crème fraîche / huis gerookte zalm
 
Griet
Brussels lof / trompet de la mort / rode wijn / knolselderij
 
De kazen
Feuille de Chevre / Fougerus / Petit Vinageois / Grijze Duinen / Stilton
 
” Bloody Mary” 
frisse overgang van tomaat / bleekselderij / Wodka
 
Conference peer
taartje / amandel / karamel ijs / blanc manger

4 gangen – 62,50
Niçoise – Zeebaars – Griet – Kaas of Dessert

5 gangen – 74,50
Niçoise – Zeebaars – Jakobsschelpen – Griet – Kaas of Dessert

6 gangen – 86,50
Niçoise – Zeebaars – Jakobsschelpen – Kaviaar – Griet – Kaas of Dessert

7 gangen – 97,50
Niçoise – Zeebaars – Jakobsschelpen – Kaviaar – Griet – Kaas – Dessert
 
Allergenen:
Indien u overgevoelig bent voor bepaalde ingrediënten overleggen wij graag met u.

Wijnkaart

MOUSSEREND
Saumur Rosé “Carte Corail”, Louis de Grenelle, Loire, Frankrijk. S.A. 47,50
Crémant de Loire “Cuvée Vincent Edouard Poirrier”, Louis de Grenelle, Loire, Frankrijk. S.A. 47,50
Champagne Leclerc Briant, Brut Réserve, Epernay, Frankrijk S.A. 78,50
Champagne Frederic Savard, Premier Cru Brut “Overture”, Eceuil, Reims, Frankrijk S.A. 82,50
Champagne Grand Cru Extra Brut “Avizoise”, Agrapart 2007 175,00

WITTE WIJNEN
Luxemburg
Bromelt (Elbling), Albert Duhr, Grevenmacher, Luxemburg 2016 63,50
Riesling Sous la Roche Rue, Château Pauqué, Albert Duhr, Grevenmacher, Luxemburg 2015 72,50
Riesling Veilles Vignes, Château Pauqué, Albert Duhr, Grevenmacher, Luxemburg 2014 79,50
Château Pauqué Pinot Gris “Paradaïs”, Albert Duhr, Grevenmacher, Luxemburg 2016 79,50
Château Pauqué “Fossilles”, Albert Duhr, Grevenmacher, Luxemburg 2016 79,50
Château Pauqué (Chardonnay), Albert Duhr, Grevenmacher, Luxemburg 2014 99,00
Duitsland
Grauer Burgunder, Handwerk, Weingut Jürgen Leiner, Leinsweiler, Pfalz 2016 42,50
Grauer Burgunder “Ilbesheim”, Weingut Jürgen Leiner, Leinsweiler, Pfalz 2014 62,50
Sylvaner “Kallmuth”, Fürst Löwenstein, Homburg, Franken 2015 48,50
Riesling “Mosel“, Julien Haart, Mosel 2017 52,50
Riesling “Piesporter´, Julien Haart, Mosel 2017 64,50
Riesling “Goldtropchen“, Julien Haart, Mosel 2017 62,50
Riesling “Ohligsberg“ Spatlese, Julien Haart, Riesling , Mosel 2017 72,50
Riesling “Ohligsberg“, Grosse Lage, Julien Haart, Mosel 2017 110,00
Riesling Gimmeldingen, VDP Ortswein, A. Christmann, Gimmeldingen, Pfalz 2015 59,50
Riesling Kreuznacher Kahlenberg, Erste Lage, H. Dönnhoff, Nahe 2016 78,50
Riesling Scharzhofberg, Reichsgraf von Kesselstatt, Morscheid, Mosel 2010 82,50
Riesling Aulerde, Grosses Gewächs, Wittman, Pfalz 2016 89,50
Riesling Kirchspiel, Grosses Gewächs, Wittman, Pfalz 2013/16 120,00
Riesling Morstein, Grosses Gewächs, Wittman, Pfalz 2016 130,00
Riesling Trocken Hermanshöhle Grosses Gewächs, H. Dönnhoff, Nahe 2012 114,50
Oostenrijk
Riesling Federspiel, “Ried Steiger“, Weingut Josef Fischer, Wachau, Oostenrijk 2016 46,50
Grüner Veltliner, Thal, Kamptal, Ludwig Hiedler, Langenlois Kamptal 2015 54,50
Grüner Veltliner Smaragd, “Ried Steiger“, Weingut Josef Fischer, Wachau, Oostenrijk 2016 64,50
Riesling Heiligenstein, Willi Bründelmayer, Langenlois, Kamptal 2013 69,50
Loire
Sancerre d’Antan, Henri Bourgois, Chavignol 2016 82,50
Blanc Fumé de Pouilly, Didier Dagueneau, Pouilly Sur Loire 2014/15 117,50
Anjou Blanc, Thibaud Boudignon, Savennières 2015 69,50
Savennières “Les Fougerais”, Thibaud Boudignon, Savennières 2015 92,50
Montlouis Sur Loire “Remus”, Domaine De la Taille aux Loups, Jacky Blot 2014 69,50
Bourgogne
Bourgogne Blanc, Pierre-Yves Colin Morey 2015 72,50
Bourgogne Blanc, Antoine Jobard 2015 87,50
Bourgogne Blanc, ’‘Champ Perrier’‘, Domaine Tessier 2016 74,50
Hautes-Côtes de Nuits Blanc, ’‘Cuvée Marine’‘, Domaine Anne Gros 2014 72,50
Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits Blanc ’‘En Creuzilly’‘, Pierre-Yves Colin Morey 2016 76,50
Pouilly Fuissé ’‘La Croix ’‘, Veilles Vignes, Domaine Robert Denogent 2015 87,50
Rully ’‘Les Cailloux’‘, Pierre-Yves Colin Morey 2016 87,50
Chablis AC, Vincent Dauvissat 2016 79,50
Chablis, ’‘Terroir de Fyé’‘, Domaine Patrick Piuze 2016 65,00
Chablis, ’‘La Grande Vallée’‘, Domaine Patrick Piuze 2015 69,50
Chablis 1er Cru, ’‘Les Forêst’‘, Domaine Patrick Piuze 2016 89,50
Chablis ’‘Le Bas de Chapelot’’, Domaine Vocoret 2016 67,50
Saint Aubin 1er Cru Pierre-Yves Colin Morey 2015 99,00
Meursault, ‘’Poruzots‘’, Premier Cru, Antoine Jobard 2014 175,50
Meursault, ‘’En La Barre‘’, Premier Cru, Antoine Jobard 2015 175,50
Puligny Montrachet, ’‘Champ-Gain’‘, Domaine Etienne Sauzet 2015 225,00
Rhône
Condrieu ‘Les Terrasses de l’Empire’, George Vernay 2016 143.50
Spanje / Portugal / Italië
Alma de Blanco, Adegas Pazo das Tapias, Monterrei 2016 29,50
Dona Maria White, Julio Tassara de Bastos, Alentejo 2016 38,50
Pratello, Lieti Conversari, DOC Lugana 2015 47,50
Etichetta Grigia, DOC Colli di Luni, 100% Vermentino 2016 37,50
Sauvignon Lahn, St. Michael – Eppan, Südtirol – Alto Adige 2018 47,50
Weissburgunder / Pinot Bianco Schulthauser, St. Michael – Eppan, Südtirol – Alto Adige 2016 54,50
Sauvignon Blanc ‘’Quartz’’, Cantina Terlan, Italië 2014 82,50
Kroatië
Malvasia Istarska, Benvenuti, Motovun, Istrië 2016 45,00
Israël (Powered by PUURWIJN)
Galil Mountain Avivim (Chardonnay/Viognier), Galil Mountain Winery, Upper Galilee 2017 55,00
Sphera White Concepts Riesling, Judean Hills 2017 75,00
Sphera White Concepts Chardonnay, Judean Hills 2017 75,00
Flam Blanc (Chardonnay/Sauvignon), Flam Winery, , Judean Hills 2017 87,50
Blanc du Castel, Dom. du Castel, Ramat Raziel in Judean Hills 2016/17 99,50
Rosé du Castel, Dom. du Castel, Ramat Raziel in Judean Hills 2016 69,50
Libanon
Château Musar White, Château Musar, Bekaa Valley, Libanon 2008 72,50

RODE WIJNEN
Bourgogne / Beaujolais
Morgon Côte du Py, Domaine Jean Marc Burgaud 2014 48,50
Bourgogne Rouge, Domaine Duroché à Gevrey-Chambertin 2015 65,00
Bourgogne Rouge, Domaine Louis Remy à Morey-Saint- Denis 2015 74,50
Bourgogne Rouge, Domaine Méo Camuzet 2015 79,50
Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits, Nicolas Rouget 2016 69,50
Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits Maxime Cheurlin Noëllat 2015 79,50
Givry 1er cru “Clos de la Servoisine”, Domaine Joblot 2012 79,50
Gevrey Chambertin, ´Les Seuvrées, Domaine Robert Groffier 2016 187,50
Hospices de Nuits, Nuits-Saint-Georges 1er Cru “Les Vignerondes” Domaine Anne Gros 2014 145,00
Nuits-Saint-Georges “Les Damodes”, Domaine Anne Gros à Vosne-Romanée 2014 175,00
Chambolle-Musigny, Francois Berthau, Chambolle-Musigny 2014 117,50
Chambolle Musigny 1er Cru “Les Haus-Doix”, Robert Groffier 2016 325,00
Vosne Romanée 1er Cru “Les Chaumes”, Georges Noëllat 2014 215,00
Vosne Romanée 1er Cru “Les Chaumes”, Domaine Méo Camuzet 2011/14 245,00
Vosne Romanée “Les Barreaux”, Domaine Anne Gros 2015 225,00
Italië
Pratello “ Vasori”, IGP Garda, Lombardia 2015 42,50
Barolo “Ciabot Mentin” I Domenico Clerico, Monforte d’ Alba, Piemonte 2010 155,00
Duitsland / Oostenrijk
Spätburgunder Alte Reben, Bernard Huber, Baden, Duitsland 2014 89,50
Spatburgunder Trocken, Bernard Huber, Malterdingen, Baden, Duitsland 2014 69,50
Spätburgunder Klingenberg VDP. Erste Lage, Paul Fürst, Bürgstadt, Franken, Duitsland 2013 79,50
Overig
Château Musar Red, Château Musar, Bekaa-Valley, Libanon 2006 72,50
Beeslaar Pinotage, Abri Beeslaar, Stellenbosch, Zuid-Afrika 2014 99,00
kamer-27-1024×681

VillaHotel

gastronomie(1)

Visgastronomie

PuurZee_Visbistro&bar_ (11)

VisBistro & Bar

PuurZee_Vergaderen2

Zakelijk

PuurZee_trouwen_2

Trouwen

Logo Puurwijn Webistte

www.puurwijn.shop

Puur Zee

Van Ogtropweg 2
1949 BA Wijk aan Zee
+31 (0)251 374304
hotel@puurzee.nl

Puur Zee service

Contact
Werken bij PuurZee

 

2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.5 Rated by Guests
Gault&Millau

16,5 / 20