Hotel Puurzee in Wijk aan Zee (adults only)

Boutique hotel in Wijk aan Zee

Met zijn rijke geschiedenis en vernieuwde interieur is Hotel PUUR ZEE een luxe parel in de duinen van Wijk aan Zee. Een ware locatie om tot rust te komen.

Begin de dag met een kopje nespresso op één van onze 5 typen kamers en geniet van het verwarmde hotelzwembad (evt. met een gekoelde fles rosé), wandelen over het nabije strand of natuurlijk ons gastronomische visrestaurant.

Hoe de dag er ook uitziet, eigenaren Cathy Moerdijk & Imko Binnerts verwelkomen jou met liefde in Hotel PUUR ZEE.

5 typen kamers + 1 villaatje

PUUR ZEE beschikt over dertien kamers met uitzicht over de blonde duinen van Wijk aan Zee of aan de andere kant het dorp.

Het boutique hotel is in 2021 volledig gerestyled. De kamers van het hotel zijn alle 13 voorzien van geweldige bedden en helemaal nieuw gestoffeerd. Hotel PUUR ZEE beschikt over 5 typen kamers en één vrijstaand villaatje.
PUUR ZEE is een “Adults Only” Hotel, huisdieren zijn niet toegestaan.

Imko & Cathy

CATHY MOERDIJK & IMKO BINNERTS

“Gastronomie in hart en nieren”

Wanneer je bij ons incheckt ben je thuis. Althans, natuurlijk niet helemaal, want je bent bij PUUR ZEE. Dat is eigenlijk beter dan thuis.

Sinds 2016 staan Imko en Cathy samen aan het roer van PUUR ZEE.

Cathy Moerdijk, Wijnvrouw van het Jaar, Wijnkoper van het Jaar, Wijnbar van het Jaar, de levensloop van Cathy voert dwars door de wijngaarden van de hele wereld!

“Er is minstens 24 uur in een dag” is haar Motto. Inmiddels is zij actief in haar eigen wijnbedrijf PUURWIJN.shop en besteed ze nog steeds haar overige tijd aan het verwennen van onze PUUR ZEE gasten.

Imko Binnerts, al meer dan 25 jaar kookt hij de sterren van de hemel met het allermooiste uit zee. Eén ding weet je zeker als je bij PUUR ZEE gaat eten, de vis, schaal- en schelpdieren zijn van de allerhoogste kwaliteit en met hart en ziel voor je klaar gemaakt.

Imko is nog steeds dagelijks in de keuken te vinden om de gasten van PUUR ZEE te verwennen met zijn elegante en pure gerechten.

HOTEL VLAKBIJ HET STRAND

PUUR ZEE ligt in de duinen op slechts drie minuten lopen van het strand in Wijk aan Zee. Ons boutique hotel biedt alles wat je verwacht van een hotel dichtbij het strand: heerlijk uitwaaien, de rust opzoeken, genieten van het geluid van de golven en de dynamiek van eb en vloed.

Na een dag uitwaaien of zonnebaden op het strand kun je genieten van een heerlijk aperitief op het terras en daarna uitgebreid dineren in ons visrestaurant van topniveau.

De diverse tuinterrassen rondom de villa bieden gelegenheid om buiten te eten, te drinken en te borrelen. PUUR ZEE staat voor puur genieten en dat kan volop in deze omgeving.

CULINAIR GENIETEN IN WIJK AAN ZEE

‘s Avonds uitgebreid tafelen in ons visrestaurant met de mooiste vis-specialiteiten uit de keuken van Meesterkok Imko Binnerts en Chef-Kok Denny Ranzijn.

Vanzelfsprekend begeleid met overheerlijke wijnen geselecteerd door onze topvinologe Cathy Moerdijk. Vervolgens kunt u heerlijk nagenieten in één van onze comfortabele hotelkamers. “Wij zeggen: een 24-uurs vakantie is ook een echte en volwaardige vakantie!”

Breid jouw verblijf uit met een culinaire ervaring.

Video afspelen

ZOVEEL TE BELEVEN IN WIJK AAN ZEE

Bij mooi weer leeft het hotel buiten. Wij verplaatsen ons restaurant naar de fijne buitenterrassen en het zwembad met comfortabele lounge en ligbedden worden voor jullie geopend!

Ooit al eens willen kitesurfen of blokarten? Of houdt u het liever bij een bezoek aan het mooie brede strand van Wijk aan Zee? Aan u de keuze, er is genoeg te beleven!

In de omgeving van het hotel zijn er heel veel leuke activiteiten te ondernemen. Trek er op uit, bijvoorbeeld een dagje naar Haarlem of Alkmaar, of maak een fietstocht (per Vesper) door het duingebied naar Castricum.

PUUR GENIETEN AAN DE POOL

Bij mooi weer strijk je heerlijk neer aan ons zwembad. Geniet van de zon, het met zon-energie verwarmde water, een heerlijke fles gekoelde rosé, vlezige Gillardeau oesters en onze fameuze garnalen bitterballen.

Deze zomer is het weer volop genieten aan het discreet gelegen zwembad met zonnebedden en de heerlijke lounge.

Voor gasten van ons hotel is het hotelzwembad en terras vrij toegankelijk.

Het zwembad is van medio april tot eind september geopend.

EEN NIEUW BEGIN, VILLA DE KLUGHTE WORDT PUUR ZEE

Na een aantal gezamenlijke restaurantactiviteiten (Imko’s, Bios Food & Wines, Wijn & Ko, Vis & Ko) vinden Cathy en Imko eind 2015 in Wijk aan Zee een prachtige nieuwe uitdaging.

Met een grote renovatie op de begane grond (2015), geven Cathy en Imko met visrestaurant PUUR ZEE, een geheel nieuwe impuls aan deze prachtige locatie.

Begin 2021 zijn alle kamers in het hotel volledig gerestyled en van nieuwe bedden voorzien.

HET SYNONIEM VOOR PUUR GENIETEN

Meneer van Ogtrop had in 1885 nooit kunnen bedenken dat zijn Villa Julia (vernoemd naar zijn vrouw), in de toekomst zou fungeren als het huidige Boutique Hotel PUUR ZEE. En toch lijkt het een beetje of hij daar, in gedachten, al rekening mee had gehouden.

Gelegen tegen het hoogste deel van de duinen van Wijk aan Zee, op drie minuten lopen van het strand, is dit immers de perfecte locatie voor een bijzonder culinair hotel.