Over PuurZee

Cathy Moerdijk & Imko Binnerts

“Gastronomie in hart en nieren”

Cathy Moerdijk

Wijnvrouw van het Jaar, Wijnkoper van het Jaar, Wijnbar van het Jaar, de levensloop van Cathy voert dwars door de wijngaarden van de hele wereld!

Als inkoper van Vinites in Haarlem heeft zij 10 jaar lang echt de hele wereld bezocht. En niet alleen bezocht maar ook letterlijk de hele wereld geproefd.
In dezelfde periode heeft zij nog tijd gevonden om met Imko samen Imko’s in IJmuiden, Vis & Ko en Wijn & Ko 1 en 2 in Haarlem te runnen. “Er is minstens 24 uur in een dag” is haar Motto.

Inmiddels is zij actief in haar eigen wijnbedrijf PUURWIJN.shop en besteed ze nog steeds haar overige tijd aan het verwennen van onze PUUR ZEE gasten.

Haar specialisme is helemaal terug te vinden in de wijn- en spijscombinaties bij de gerechten van PUUR ZEE. Veel van de wijnen zijn ook gewoon bij haar te bestellen. Ook de arrangementswijnen kunt u gewoon gezellig in een doosje mee naar huis nemen!

Imko Binnerts

Met een fraaie loopbaan in de keukens van Chagall * in Leidschendam, Scholteshof  ** Hasselt in België, Hotel de L’Europe / Restaurant Excelsior* in Amsterdam, Imko’s* in IJmuiden, Restaurant Imko Binnerts* in Rijswijk en Vis & Ko in Haarlem achter de rug is visspecialist Imko samen met zijn Cathy neergestreken in PUUR ZEE.

Al meer dan 25 jaar kookt hij de sterren van de hemel met het allermooiste uit zee.

Eén ding weet je zeker als je bij PUUR ZEE gaat eten, de vis, schaal- en schelpdieren zijn van de allerhoogste kwaliteit en met hart en ziel voor je klaar gemaakt.

Imko is nog steeds dagelijks in de keuken te vinden om de gasten van PUUR ZEE te verwennen met zijn elegante en pure gerechten.

Laat je meenemen op de reis van smaken van Cathy en Imko in “the Seafood Experience”.

Een nieuw begin, villa de klughte wordt puur zee

Na een aantal gezamenlijke restaurantactiviteiten (Imko’s, Bios Food & Wines, Wijn & Ko, Vis & Ko) vinden Cathy en Imko eind 2015 in Wijk aan Zee een prachtige nieuwe uitdaging.

Met een grote renovatie op de begane grond (2015), geven Cathy en Imko met visrestaurant PUUR ZEE, een geheel nieuwe impuls aan deze prachtige locatie. 

Begin 2021 zijn alle kamers in het hotel volledig gerestyled en van nieuwe bedden voorzien.

Wine & Dine

Cathy Moerdijk houdt zich naast haar werkzaamheden voor haar wijnbedrijf PUURWIJN.shop als wijnimporteur, bezig met de samenstelling van de wijnkaarten en vooral met de, door onze gasten, zeer gewaardeerde wijnarrangementen. 

Verder treffen jullie haar regelmatig aan als gastvrouw, naast restaurantmanager Sheila van der Lem.

Imko Binnerts is dagelijks in de fraaie keuken te vinden, waar hij samen met zijn rechterhand Joost Hoogerwerf, iedere dag weer op zoek is naar de mooiste ingrediënten voor de pure viskeuken die zo kenmerkend is voor PUUR ZEE.

PUUR ZEE, buiten leeft het!

Bij mooi weer leeft het hotel buiten. Wij verplaatsen ons restaurant naar de fijne buitenterrassen en het zwembad met comfortabele lounge en ligbedden worden voor jullie geopend! 

Ooit al eens willen kitesurfen of blokarten? Of houdt u het liever bij een bezoek aan het mooie brede strand van Wijk aan Zee? Aan u de keuze, er is genoeg te beleven!

In de omgeving van het hotel zijn er heel veel leuke activiteiten te ondernemen. Trek er op uit, bijvoorbeeld een dagje naar Haarlem of Alkmaar, of maak een fietstocht door het duingebied naar Castricum.