Visrestaurant PUUR ZEE in Wijk aan Zee

VIS-SPECIALITEITEN RESTAURANT IN WIJK AAN ZEE

door Meesterkok Imko Binnerts

Visrestaurant PUUR ZEE is de gastronomische hotspot voor dé echte visliefhebber. Onder leiding van meesterkok Imko Binnerts en vinologe Cathy Moerdijk bent u verzekerd van een onvergetelijke tijd.

Koken met zee-producten is voor ons iedere dag het mooiste wat er is! Kom langs en beleef een échte seafood experience

CATHY MOERDIJK & IMKO BINNERTS

Cathy Moerdijk
Wijnvrouw van het Jaar, Wijnkoper van het Jaar, Wijnbar van het Jaar.

Haar specialisme is helemaal terug te vinden in de wijn- en spijscombinaties bij de gerechten van PUUR ZEE. Veel van de wijnen zijn ook gewoon bij haar te bestellen. Ook de arrangementswijnen kunt u gewoon gezellig in een doosje mee naar huis nemen!

De levensloop van Cathy voert dwars door de wijngaarden van de hele wereld! Als inkoper van Vinites in Haarlem heeft zij 10 jaar lang echt de hele wereld bezocht. En niet alleen bezocht maar ook letterlijk de hele wereld geproefd.

In dezelfde periode heeft zij nog tijd gevonden om met Imko samen Imko’s in IJmuiden, Vis & Ko en Wijn & Ko 1 en 2 in Haarlem te runnen. “Er is minstens 24 uur in een dag” is haar Motto.

Inmiddels is zij actief in haar eigen wijnbedrijf PUURWIJN.shop en besteed ze nog steeds haar overige tijd aan het verwennen van onze PUUR ZEE gasten.

Imko Binnerts
Met een fraaie loopbaan in de keukens van Chagall * in Leidschendam, Scholteshof ** Hasselt in België, Hotel de L’Europe / Restaurant Excelsior* in Amsterdam, Imko’s* in IJmuiden, Restaurant Imko Binnerts* in Rijswijk en Vis & Ko in Haarlem achter de rug is visspecialist Imko samen met zijn Cathy neergestreken in PUUR ZEE.

Al meer dan 25 jaar kookt hij de sterren van de hemel met het allermooiste uit zee.

Eén ding weet je zeker als je bij PUUR ZEE gaat eten: de vis, schaal- en schelpdieren zijn van de allerhoogste kwaliteit en met hart en ziel voor je klaargemaakt.

Imko is nog steeds dagelijks in de keuken te vinden om de gasten van PUUR ZEE te verwennen met zijn elegante en pure gerechten.

Laat je meenemen op de reis van smaken van Cathy en Imko in “the Seafood Experience”.

PURE INGREDIËNTEN, PURE SMAAK, PURE ZEE

PUUR ZEE betekent puur genieten. De vis staat centraal en de pure ingrediënten met hun pure smaak zijn het uitgangspunt.

Aan de basis van puur genieten staan de natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt in het visrestaurant. De keuze voor de ingrediënten is simpel: compromisloos.

Vers is echt vers, we weten waar het gevangen is (voornamelijk Noordzee) en we willen die ene vis die beter is dan de anderen. Dat maakt mooi eten

WINE & DINE

Alles in het leven van onze herbergière Cathy Moerdijk draait om wijn.
En natuurlijk sieren veel wijnen van Cathy de wijnkaart van PUUR ZEE.

Samen met Imko gaat ze regelmatig op reis om speciaal voor PUUR ZEE wijnen te selecteren die optimaal combineren met de gerechten van Imko en zijn chef Denny Ranzijn.

Het resultaat? Beroemde wijnarrangementen die na veel proeven en proberen zorgvuldig en met liefde worden samengesteld. Van Duitse wijnen tot witte en rode Bourgognes, allen geselecteerd om perfect aan te sluiten op de gastronomische ervaring.

GEEN BETER VISRESTAURANT IN WIJK AAN ZEE

Wellicht heb je het culinaire nieuws de afgelopen 25 jaar een beetje gevolgd?

Imko wordt door de schrijvende pers, waaronder NRC (Joël Broekaert), Volkskrant (Mac van Dinther), Telegraaf (Pieter Nijdam) geroemd om zijn fantastische visgerechten. De vooraanstaande restaurantgids Gault Millau beoordeelt PUUR ZEE met 16 uit 20 punten.
De restaurantgids “Lekker” rekent PUUR ZEE tot de TOP 100 resturants van Nederland.

Daar zijn we bij PUUR ZEE ontzettend trots op en daar krijgen wij veel energie van. Maar we krijgen vooral energie van onze steeds terugkerende gasten!

THE FORK: UITMUNTEND

Bekroond met een 9,5 na 363+ recensies. Wij zijn ontzettend trots op het feit dat onze gasten zo hebben genoten.
Joyce N.
Lees verder
Wat een genot , bediening waarbij je je op en top gast voelt , het eten zo goed en prachtig opgediend daar is het woord “ geweldig” bijna nog te klein voor . En de wijnen passen ook fantastisch bij ieder gerecht . We waren echt UIT.
Maartje K.
Lees verder
Een restaurant met heerlijk eten, fijne bediening en een relaxte sfeer. De gerechten zijn niet alleen fijn voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. Een aanrader
Hans K.
Lees verder
Heerlijk gegeten. Schol, zalm, tong, kaviaar, schelvis en alles gemaakt in een sublieme manier. Goede wijnen erbij. Mensen hebben hier passie voor zowel de keuken als de wijn als de bediening. Echt een aanrader.

VERZOT OP HET VAK

Dat zie je in de keuken en in het restaurant. Het professionele team van PUUR ZEE staat voor een unieke gastronomische beleving, eigentijdse visgerechten, fraaie wijn-en spijs combinaties en een zeer persoonlijke benadering.