Over PUUR ZEE (in Wijk aan Zee)

Cathy Moerdijk & Imko Binnerts

“Gastronomie in hart en nieren”

Cathy Moerdijk

Wijnvrouw van het Jaar, Wijnkoper van het Jaar, Wijnbar van het Jaar, de levensloop van Cathy voert dwars door de wijngaarden van de hele wereld!

Als inkoper van Vinites in Haarlem heeft zij 10 jaar lang echt de hele wereld bezocht. En niet alleen bezocht maar ook letterlijk de hele wereld geproefd.
In dezelfde periode heeft zij nog tijd gevonden om met Imko samen Imko’s in IJmuiden, Vis & Ko en Wijn & Ko 1 en 2 in Haarlem te runnen. “Er is minstens 24 uur in een dag” is haar motto.

Inmiddels is zij actief in haar eigen wijnbedrijf PUURWIJN.shop en besteed ze nog steeds haar overige tijd aan het verwennen van onze PUUR ZEE gasten.

Haar specialisme is helemaal terug te vinden in de wijn- en spijscombinaties bij de gerechten van PUUR ZEE. Veel van de wijnen zijn ook gewoon bij haar te bestellen. Ook de arrangementswijnen kunt u gewoon gezellig in een doosje mee naar huis nemen!

Imko Binnerts

Met een fraaie loopbaan in de keukens van Chagall * in Leidschendam, Scholteshof ** Hasselt in België, Hotel de L’Europe / Restaurant Excelsior* in Amsterdam, Imko’s* in IJmuiden, Restaurant Imko Binnerts* in Rijswijk en Vis & Ko in Haarlem achter de rug is visspecialist Imko samen met zijn Cathy neergestreken in PUUR ZEE.

Al meer dan 25 jaar kookt hij de sterren van de hemel met het allermooiste uit zee.

Eén ding weet je zeker als je bij PUUR ZEE gaat eten, de vis, schaal- en schelpdieren zijn van de allerhoogste kwaliteit en met hart en ziel voor je klaar gemaakt.

Imko is nog steeds dagelijks in de keuken te vinden om de gasten van PUUR ZEE te verwennen met zijn elegante en pure gerechten.

Laat je meenemen op de reis van smaken van Cathy en Imko in “the Seafood Experience”.

 

De herbergiers van PUUR ZEE

Alsof het altijd al zo moest zijn

In 2016 zijn Imko en Cathy samen ingetrokken in de oude villa uit 1885. De prachtige villa is vervolgens verbouwd naar een fantastisch visrestaurant met comfortabele kamers. Een betere locatie voor dit concept kun je niet bedenken. Natuur, zee, strand, duinen en sublieme gastvrijheid!

Het professionele team van PUUR ZEE staat voor een unieke gastronomische beleving, eigentijdse visgerechten, fraaie wijn-en spijs combinaties en een zeer persoonlijke benadering.

Gelegen aan de duinen

Het pand wordt mede gekenmerkt door zijn beeldbepalende ligging onderaan een duinhelling en wordt een zeldzaamheidswaarde toegekend vanwege de bijzonder rijke neorenaissance stucplafonds in het interieur. Reeds vóór de oorlog kreeg de villa een nieuwe functie als pension. In 1947 liet de toenmalige eigenaar J.B. Schoos het pension na oorlogsschade herstellen en vergroten. Sinds 2016 bestaat de villa uit een hotel, een visrestaurant en een bar.

Zadnweg naar Villa "Julia"
Toen er nauwelijks een dorp was

Renovatie

De eerste aanloop voor het opknappen werd gevoed uit een oorlogsfonds, omdat het huis sterk verwaarloosd was in de oorlogsjaren. Het huis was in die tijd bezet geweest door de Duitsers, die het gebruikten als foerage voor o.a. de bevoorrading van de bunkers in Wijk aan Zee.

In de beginjaren had geen enkele kamer een douche of toilet. Er was slechts één wastafel op de gang, met koud stromend water aanwezig. Verwarming met behulp van een gaskachel was toen alleen in kamers 12 en 22 voorhanden. Pas in de latere jaren is de bovenverdieping geschikt gemaakt voor kamerverhuur. Vandaag de dag kunnen wij ongeveer 26 hotelgasten verwelkomen.

De Villa

PUUR ZEE is gevestigd in de voormalige Villa “Julia”. Voorheen een dubbele villa waarvoor de Amsterdamse commissionair L.C.J. van Ogtrop opdracht had gegeven. Het pand is grotendeels gaaf bewaard gebleven en dateert uit 1885. De chaletstijl waaruit het pand is opgetrokken heeft men tijdens alle renovaties die later plaatsvonden weten te behouden.

Het authentieke karakter van het pand wordt stijlvol gecombineerd met een uniek interieur. Het hotel biedt dertien comfortabele kamers, ieder met een eigen karakter.

Daarnaast is iedere kamer voorzien van televisie, Nespresso- en theefaciliteiten, verse bloemen en een badkamer met douche en toilet. Onze luxe kamers beschikken over een balkon en een ligbad.

Wine & Dine

Speed Wne Tasting met Cathy Moerdijk

Cathy Moerdijk houdt zich naast haar werkzaamheden voor haar wijnbedrijf PUURWIJN.shop als wijnimporteur, bezig met de wijnarrangementen en wijnkaarten.

Verder treffen jullie haar regelmatig aan als gastvrouw, naast restaurantmanager Aernoud van de Meulen.

Imko Binnerts is dagelijks in de fraaie keuken te vinden, samen met chefkok Denny Ranzijn. Iedere dag gaan ze weer op zoek naar de mooiste ingrediënten voor de pure viskeuken die zo kenmerkend is voor PUUR ZEE.

PUUR ZEE, buiten leeft het!

Lui loungen aan de pool

Bij mooi weer leeft het hotel buiten. Wij verplaatsen ons restaurant naar de fijne buitenterrassen en het zwembad met comfortabele lounge en ligbedden wordt voor jullie geopend!

Ooit al eens willen kitesurfen of blokarten? Of houdt u het liever bij een bezoek aan het mooie brede strand van Wijk aan Zee? Aan u de keuze, er is genoeg te beleven!

In de omgeving van het hotel zijn er heel veel leuke activiteiten te ondernemen. Trek er op uit, bijvoorbeeld een dagje naar Haarlem of Alkmaar, of maak een fietstocht door het duingebied naar Castricum.